29/1/16

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες


Εκ μέρους του δεκαπενταμελούς συμβουλίου τού γυμνασίου τού «Παγκρητίου» θέλουμε να σας ενημερώσουμε για μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει το γυμνάσιό μας, με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα από τις δοκιμαζόμενες χώρες της Μέσης Ανατολής.


Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να τα προσφέρει στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ως μαθητές και μέλη τού δεκαπενταμελούς θεωρούμε ηθικό χρέος μας να συνδράμουμε την προσπάθεια αυτή. Γι' αυτόν τον λόγο ζητάμε τη βοήθειά σας.

Τα είδη που χρειάζονται οι πρόσφυγες αυτή τη στιγμή περισσότερο είναι τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής (π.χ. σαμπουάν, οδοντόκρεμες, πάνες, χαρτί υγείας κτλ). Θα μας βοηθούσε πάρα πολύ αν τοποθετούσατε σε ξεχωριστές τσάντες τα είδη που θα στείλετε, για να διευκολυνθεί η ομαδοποίησή τους (π.χ. μην τοποθετήσετε τρόφιμα με ρούχα στην ίδια τσάντα). Η συλλογή ειδών θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Τα είδη μπορείτε να τα φέρετε στο σχολείο. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα είδη θα παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό.

Πιστεύουμε ότι καθένας μας οφείλει να βοηθά τους συνανθρώπους του όποτε αυτοί το χρειάζονται. Ας σταθούμε λοιπόν, εμείς και εσείς, έμπρακτα στο πλάι των προσφύγων.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Με τιμή

Τα μέλη του Δ.Σ.

Ανδρέας Λυδάκης (πρόεδρος)
Μαριλένα Μυκωνιάτη (γραμματέας)
Ραφαήλ Λαυρεντίου (ταμίας)

Ο υπεύθυνος καθηγητής
Κυπριωτάκης Μιχάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου