28/4/14

Φωτογραφίες από αποκριάτικη γιορτή 2014.

Φωτογραφικό υλικό από τα...άδυτα της καθιερωμένης αποκριάτικης γιορτής του γυμνασίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του εκπαιδευτηρίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε αν πατήσετε ΕΔΩ. Καλή διασκέδαση!!!

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Τις αποκριάτικες γιορτές που πραγματοποιούνται στο εκπαιδευτήριο θα μπορείτε να τις παρακολουθείτε μέσω της σελίδας "Αποκριάτικες Γιορτές".

Ημέρα Θετικών Επιστημών-19 Μαρτίου 2014

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του εκπαιδευτηρίου η τρίτη "Ημέρα Θετικών Επιστημών". Οι ομιλητές που συμμετείχαν είναι καταξιωμένοι, ο καθένας στον τομέα του, επιστήμονες: οι καθηγητές Γιώργος Χαλεπάκης και Απόστολος Ρίζος από τα τμήματα Βιολογίας και Χημείας, αντίστοιχα, του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο επίκουρος καθηγητής Δημήτρης Στρατάκης από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης.

27/4/14

Ποίηση Παρασκευής-Ποίηση με θέμα την Παναγία.

Στις  Απριλίου 2014 μαθητές και μαθήτριες της α' λυκείου διάβασαν αποσπάσματα  ποιημάτων αφιερωμένων στη μητέρα του Θεανθρώπου. Το σχετικό βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Ποίηση Παρασκευής-Wordsworth και Lord Byron

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου μαθητές του κύκλου ενδιαφερόντων "Let's Hang Out"διάβασαν τα ποιήματα Daffodils και She Walks in Beauty των William Wordsworth και Lord Byron (Λόρδου Βύρωνα) αντίστοιχα. Το σχετικό βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Ποίηση Παρασκευής-Ποιήματα μαθητών β' γυμνασίου

Μαθητές της β' γυμνασίου, στο πλαίσιο της "Ποίησης Παρασκευής" διαβάζουν δικά τους ποιήματα. Τα ποιήματα αυτά μαζί με άλλων μαθητών του γυμνασίου του εκπαιδευτηρίου έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό ποίησης που πραγματοποιήθηκε φέτος. Το σχτικό βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

23/4/14

Εκδήλωση 25ης Μαρτίου

Την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 οι μαθητές της β' γυμνασίου παρουσίασαν στους μαθητές της στ' δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου του εκπαιδευτηρίου μία παράσταση με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Τη ιδέα για την παράσταση είχε ο καθηγητής μουσικής Λεωνίδας Πεπονάκης. Το σχετικό βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εάν επισκεφθείτε τη σελίδα "Επετειακές Εκδηλώσεις".

15/4/14

Ομιλία κ. Στειακάκη

Την Τρίτη 8 Απριλίου, στο πλαίσιο του μαθήματος "Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός" μίλησε στους μαθητές της γ' γυμνασίου ο δικηγόρος Γιώργος Στειακάκης.





Εκδρομές β' και γ' γυμνασίου

Στη σελίδα "Εκδρομές" μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο με φωτογραφίες από τις εκδρομές της β' και γ' γυμνασίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 4-5 Απριλίου και 3-5 Απριλίου σε Σητεία και Χανιά αντίστοιχα.

14/4/14

Απονομή Υποτροφιών

Την Δευτέρα 24 Μαρτίου, λίγο πριν την εκδήλωση της β' γυμνασίου με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, απονεμήθηκαν οι υποτροφίες στους αριστεύσαντες των τριών τάξεων του γυμνασίου. Την απονομή των υποτροφιών έκανε ο κύριος Νίκος Κοπιδάκης. Τα ονόματα των μαθητών που αρίστευσαν είναι τα εξής: 


Ομιλία κ. Μυκωνιάτη

Την Δευτέρα 17 Μαρτίου ο κύριος Αθηναγόρας Μυκωνιάτης, εκδότης της εφημερίδας "Πατρίς", μίλησε, στο πλαίσιο του μαθήματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), στους μαθητές της γ' γυμνασίου.




Επίσκεψη γ' γυμνασίου σε Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου

Στις 7 Μαρτίου οι μαθητές της γ' γυμνασίου, με τη συνοδεία της φιλολόγου Ελευθερίας Ιατράκη, να επισκεφτούν την έκθεση "Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ο αιώνα: Οικονομία και Κοινωνία" που στεγάζεται στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου. Εκεί, ξεναγήθηκαν στο χώρο που πραγματοποιείται η έκθεση και, μέσω των εκθεμάτων και της ξενάγησης, ενημερώθηκαν σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της οικονομίας και της κοινωνίας του νησιού εκείνης της περιόδου.

11/4/14

Επίσκεψη β' γυμνασίου σε γηροκομείο

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου οι μαθητές της β' γυμνασίου επισκέφτηκαν το γηροκομείο των ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στον Άγιο Ιωάννη. Εκεί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε αυτό. Τέλος, τους δόθηκε η ευκαιρία, με αφορμή και την αργία της Καθαράς Δευτέρα, να μάθουν τα μυστικά της κατασκευής ενός χαρταετού και να φτιάξουν τον δικό τους.

Ομιλία για τα 100 χρόνια από την γέννηση της κβαντικής θεωρίας του ατόμου

Την Τρίτη 18 Μαρτίου οι μαθητές της γ' γυμνασίου και α' και β' λυκείου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον φυσικό κ. Γιώργο Καβουλάκη να μιλάει για την κβαντική θεωρία του ατόμου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη σύλληψή της ιδέας της, και για όσα ενδιαφέροντα την πλαισιώνουν.