24/12/13

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Γυμνασίου 2013

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Γυμνασίου. Την πρώτη εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθητές της γ' γυμνασίου ενώ τη δεύτερη τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας. Και τις δύο εκδηλώσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρες αν μεταβείτε στη σελίδα "Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις".

Επίσκεψη β' γυμνασίου σε Μουσείο Καζαντζάκη

Στις 6 Δεκεμβρίου οι μαθητές της β' γυμνασίου επισκέφτηκαν το Μουσείο Καζαντζάκη στο χωριό Μυρτιά. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο από την κυρία Στέλλα Μαλλιαράκη και να ακούσουν αρκετές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του τεράστιου Κρητικού λογοτέχνη.

Ποίηση Παρασκευής

Στη σελίδα "Ποίηση Παρασκευής" μπορείτε να δείτε τα βίντεο από τις απαγγελίες από μαθητές του εκπαιδευτηρίου ποιημάτων των Λόρκα, Νερούντα, Μανουσάκη και των ίδιων των παιδιών.

16/12/13

Ποίηση Παρασκευής-Γιώργης Μανουσάκης

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, η ¨Ποίηση Παρασκευής" ήταν αφιερωμένη στον Χανιώτη ποιητή Γιώργη Μανουσάκη. Μαθητές της γ' γυμνασίου απήγγειλαν ποιήματα που επέλεξε ο φιλόλογος Αντώνης Νεονάκης. Ακολουθεί, όπως πάντα, σύντομο βιογραφικό σημείωμα και τα ποιήματα που απαγγέλθηκαν.

Ποίηση Παρασκευής-Πάμπλο Νερούντα

Στις 22 Νοεμβρίου 2013 μαθήτριες της α' λυκείου απήγγειλαν ποιήματα του Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούντα. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελένη Αλεξοπούλου. Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ποιητή και τα ποιήματα που απαγγέλθηκαν.

Ποίηση Παρασκευής-Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, και όχι την Παρασκευή λόγω του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο της "Ποίησης Παρασκευής", μαθητές της α' γυμνασίου απήγγειλαν ποίηση του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ακολουθεί μικρό βιογραφικό σημείωμα και τα ποιήματα που απήγγειλαν οι μαθητές. 

12/12/13

Αθλοπαιδιές στ' Δημοτικού-α' Γυμνασίου

Στις 2 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια μίας ηλιόλουστης μέρας, οι μαθητές της στ' δημοτικού και της α' γυμνασίου έτρεξαν και διασκέδασαν με την ψυχή με τις δραστηριότητες που ετοίμασε για αυτούς ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του γυμνασίου Σήφης Κασσάκης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί και από τις δύο βαθμίδες συνεργάστηκαν προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία. Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε μία πολύ καλή ευκαιρία, εκτός από διασκέδαση, να βιώσουν τα παιδιά δύο διαφορετικών βαθμίδων την εμπειρία της συνεργασίας με άτομα, διαφορετικής ηλικίας με στόχο τη χαρά και, γιατί όχι, τη νίκη της ομάδας τους. Στο κείμενο που ακολουθεί μετά τις φωτογραφίες ο κος Κασσάκης αναλύει το σκεπτικό της πρωτοβουλίας αυτής.

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ: Τασούλα Μαρκομιχελάκη

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 7:30 μμ πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων"Ξανά στο σχολείο τους..." ομιλία με τίτλο "Μία περιδιάβαση στους ποιητικούς λειμώνες του Χορτάτση και του Κορνάρου". Ομιλήτρια ήταν η επίκουρη καθηγήτρια ΑΠΘ, και παλιά μαθήτρια του εκπαιδευτηρίου, Τασούλα Μαρκομιχελάκη.

Παρουσίαση Τασούλας Μαρκομιχελάκη σε μαθητές

Στις 2 Δεκεμβρίου η κυρία Τασούλα Μαρκομιχελάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Α.Π.Θ, παρουσίασε στους μαθητές της γ' γυμνασίου και α' λυκείου μία εισαγωγή στην Κρητική λογοτεχνία. Την ίδια μέρα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον κύριο Γιάννη Παπαδάκη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου Socrates Academy στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, να τους μιλάει για τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος και μία ομάδα ανθρώπων προκειμένου να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα σε περισσότερα σχολεία της Αμερικής.

Επίσκεψη β' γυμνασίου σε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στις 25 Νοεμβρίου οι μαθητές της β' γυμνασίου επισκέφτηκαν την έκθεση με τίτλο "Φωτεινά Μυστήρια-Ολογράμματα, 3D και Οπτικά Παράδοξα" που πραγματοποιείται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2014.

Ομιλία Αμαλίας Μουτσοπούλου-Γλακουσάκη

Στις 20 Νοεμβρίου, στην αίθουσα πολλάπλών χρήσεων του εκπαιδευτηρίου η πολιτικός μηχανικός Αμαλία Μουτσοπούλου-Γλακουσάκη μίλησε στους μαθητές του γυμνασίου του εκπαιδευτηρίου για θέματα που αφορούσαν την αντισεισμική προστασία.

Δημήτρης Τζάνης

Στις 19 Νοεμβρίου ο ζωγράφος Δημήτρης Τζάνης μίλησε στους μαθητές του γυμνασίου και λυκείου του εκπαιδευτηρίου με αφορμή την έκθεση πινάκων του που πραγματοποιείται στους χώρους του σχολείου. Η έκθεση τιτλοφορείται "Ταύροι, αθέατες ψυχές".