29/3/13

Δελτίο τύπου για την 'Ημέρα Θετικών Επιστημών"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ημέρα Θετικών Επιστημών στο Εκπαιδευτήριο “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”   

Για δεύτερη σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Εκπαιδευτήριο «Το Παγκρήτιον» με μεγάλη επιτυχία η «Ημέρα Θετικών Επιστημών» την Τετάρτη 6 Μαρτίου. Η ημερίδα απευθυνόταν κυρίως στο γυμνάσιο και το λύκειο του σχολείου, ήταν όμως ανοιχτή και στο κοινό της πόλης.

28/3/13

Διάλεξη Γλύκατζη-Αρβελέρ στο Ρέθυμνο.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2013, στο αμφιθέατρο Δ3 της πανεπιστημιούπολης Γάλλου στο Ρέθυμνο, η διακεκριμένη καθηγήτρια Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έδωσε διάλεξη με θέμα "Η εκπαίδευση άλλοτε και τώρα". Την ομιλία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Μέσα στο κοινό βρέθηκαν και καθηγητές του εκπαιδευτηρίου, με τη βοήθεια των οποίων έγινε η καταγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ομιλίας. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο:


27/3/13

Ομιλία Γιάννη Καζάνη

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο ουρολόγος-ανδρολόγος κος Γιάννης Καζάνης μίλησε στα παιδιά της γ’ γυμνασίου για θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.





26/3/13

Cambridge Penfriends: Poland's Reply #1

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Jadwisin της Πολωνίας μας έστειλαν τις εργασίες τους με θέμα "Amazing Animals".

23/3/13

Επίσκεψη β' λυκείου στο ΚΡΗΤΗ TV

Την Τετάρτη 13-3-2013 οι μαθητές της Β΄Λυκείου  επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΚΡΗΤΗ ΤV , του  ραδιοφώνου 9,84 και της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ στο πλαίσιο των  μαθημάτων  ‘Τεχνολογία Επικοινωνιών’ (τεχνολογικής κατεύθυνσης)  και ‘Έκθεση’. Την ξενάγηση στους παραπάνω χώρους ανέλαβε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων  του καναλιού κ. Γ.Χυντηράκης, ο οποίος εντυπωσίασε όλους μας με την αμεσότητα  και  την ειλικρινή στάση του απέναντι σε πολλά θέματα που αφορούν στα ΜΜΕ. Οι μαθητές, από την άλλη μεριά, έδειξαν με τις ερωτήσεις τους ότι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τα μέσα αυτά και ότι έχουν ένα γόνιμο προβληματισμό σχετικά με τη λειτουργία τους . 
Οι συνοδοί καθηγητές
Γιέτη Γιολάντα
Τερεζάκης Ιερώνυμος

Επίσκεψη στη βασιλική Αγίου Μάρκου

Στις 20 Μαρτίου οι μαθητές της α' και β' γυμνασίου επισκέφτηκαν τη βασιλική Αγίου Μάρκου

21/3/13

Cambridge Penfriends #2

Η συνεργασία της Ε' δημοτικού του εκπαιδευτηρίου με το δημοτικό σχολείο Jadwisin της Πολωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος "Cambridge Penfriends", που υλοποιείται στο μάθημα των αγγλικών, συνεχίζεται.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Με αφορμή τον εορτασμό της,

20/3/13

Ποίηση Παρασκευής-Γεώργιος Σουρής

Αυτή την Παρασκευή (8/3/2013), επομένη της Τσικνοπέμπτης, σκεφτήκαμε να ελαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα, λόγω Αποκριών. Δηλαδή να σας διαβάσουμε αστεία σατιρικά ποιήματα που γράφτηκαν τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα, για να διασκεδάσουν, να προκαλέσουν γέλιο, μα συγχρόνως και να κάνουν τους ανθρώπους, και συγκεκριμένα την ελληνική κοινωνία,  να σκεφτούν.
Ελευθερία Ιατράκη

Ποίηση Παρασκευής-Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 μαθητές της Α' Γυμνασίου απήγγειλαν ποιήματα της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ.
Το βίντεο με τις απαγγελίες των μαθητών μπορείτε να το παρακολουθήσετε στη σελίδα "Ποίηση Παρασκευής".
Υπεύθυνος καθηγητής: Αντώνης Νεονάκης

6/3/13

Επίσκεψη α' λυκείου σε Άγιο Ματθαίο και μικρό Άγιο Μηνά

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών α' λυκείου τα παιδιά επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Σιναΐτικο μετόχιο του Αγίου Ματθαίου και στο μικρό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στις 5 Μαρτίου.