29/4/13

Ο σκηνοθέτης Ν. Νταγιαντάς στο εκπαιδευτήριο


Νίκος Νταγιαντάς

Την Πέμπτη 25 Απριλίου βρέθηκε στο εκπαιδευτήριό μας ο σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς, με αφορμή τη νέα του ταινία “Little Land”. Μετά την προβολή της βραβευμένης ταινίας, ο σκηνοθέτης και παλιός μαθητής του Εκπαιδευτηρίου “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και του Λυκείου του σχολείου μας.
Η εκδήλωση οργανώθηκε για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Εκπαιδευτηρίου και εντάχθηκε στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Ξανά στο σχολείο τους: οι Απόφοιτοι “συνομιλούν” με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς».





Ο Νίκος Νταγιαντάς γεννήθηκε στο Ηράκλειο και φοίτησε στο Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ». Σπούδασε αρχαιολογία και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Το πρώτο του ντοκιμαντέρ ήταν η ταινία «Green Lines». Με την ταινία του «Κνωσός, ο Λαβύρινθος του Μύθου» βραβεύτηκε στο διεθνές φεστιβάλ αρχαιολογικών ταινιών «Αγών» το 2006. Επίσης, πήρε το βραβείο καλύτερου Ιστορικού ντοκιμαντέρ στοYorkton Film and Video Festival και στο Athens Science Film Festival με την ταινία «Τα Μυστικά του Λαβυρίνθου». Για τη σειρά εκπομπών του ΣΚΑΪ «1821» σκηνοθέτησε όλα τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ, την παρουσίαση του Πέτρου Τατσόπουλου και συμμετείχε στην επιμέλεια της σειράς. Σκηνοθέτησε, επίσης, το ντοκιμαντέρ «Χειρ Αγγέλου», σχετικό με την ομώνυμη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη για τον Κρητικό αγιογράφο Άγγελο Ακοτάντο. Το 2011 γύρισε την ταινία «Σαγιόμι» που πήρε πολλές διεθνείς διακρίσεις. Βραβεύτηκε στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Μόντε Κάρλο, στο 14ο διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες. Η τελευταία του ταινία “Little Land” απέσπασε τα βραβεία  WWF και ET3 στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο.



Δείτε το τρέιλερ πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου