23/3/13

Επίσκεψη β' λυκείου στο ΚΡΗΤΗ TV

Την Τετάρτη 13-3-2013 οι μαθητές της Β΄Λυκείου  επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΚΡΗΤΗ ΤV , του  ραδιοφώνου 9,84 και της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ στο πλαίσιο των  μαθημάτων  ‘Τεχνολογία Επικοινωνιών’ (τεχνολογικής κατεύθυνσης)  και ‘Έκθεση’. Την ξενάγηση στους παραπάνω χώρους ανέλαβε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων  του καναλιού κ. Γ.Χυντηράκης, ο οποίος εντυπωσίασε όλους μας με την αμεσότητα  και  την ειλικρινή στάση του απέναντι σε πολλά θέματα που αφορούν στα ΜΜΕ. Οι μαθητές, από την άλλη μεριά, έδειξαν με τις ερωτήσεις τους ότι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τα μέσα αυτά και ότι έχουν ένα γόνιμο προβληματισμό σχετικά με τη λειτουργία τους . 
Οι συνοδοί καθηγητές
Γιέτη Γιολάντα
Τερεζάκης Ιερώνυμος


ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΗΤΗ TV 

«Σήμερα, επισκεφθήκαμε τον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV» με την τάξη μας. Μας ξενάγησαν στους χώρους όπου γυρίζονται οι εκπομπές, στον ραδιοφωνικό σταθμό και στο πιεστήριο,  όπου τυπώνεται  η εφημερίδα. Μας εξήγησαν πώς αναμεταδίδονται οι εκπομπές και πώς εργάζονται εκεί. Εν  τέλει εντύπωση μου έκανε η διαδικασία, με την οποία μεταδίδονται οι εκπομπές στην Κρήτη, και όλα αυτά τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει ο σταθμός.»

«Η σημερινή επίσκεψη μας στο Κρήτη TV ήταν πολύ επιμορφωτική. Είδαμε  τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό και το εκδοτήριο της εφημερίδας. Μετά από αυτή την επίσκεψη σκέφτομαι να ασχοληθώ με την δημοσιογραφία και την παρουσίαση, γιατί τελικά δεν είναι όλα τόσο δύσκολα όσο φαίνονται.»


«H επίσκεψη μας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα,  καθώς μάθαμε πράγματα που ούτε φανταζόμασταν για τις τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και για το ραδιόφωνο και την εφημερίδα.  Αυτό φυσικά για όσους στο μέλλον θέλουν να  ακολουθήσουν επαγγελματικά τη δημοσιογραφία ήταν πολύ χρήσιμο. Ο υπεύθυνος του καναλιού ήταν πολύ φιλόξενος και μας εξήγησε αναλυτικά τη λειτουργία των μέσων αυτών.»
 Άρια Στάθη

«Η επίσκεψή μας σήμερα στο ΚΡΗΤΗ TV ήταν πολύ ωραία. Μάθαμε πολλά και απομυθοποιήσαμε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο στο μυαλό μας. Είδαμε πόσοι άνθρωποι εργάζονται για τη διεξαγωγή μιας εκπομπής αλλά και την τύπωση μιας εφημερίδας. Οι διαδικασίες σε όλους τους τομείς είναι αξιοθαύμαστες. Αυτή η επίσκεψη ήταν εντυπωσιακή και πολύ επιμορφωτική.»
Λίλιαν Πέππα
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου