7/12/12

Ο Κύκλος Κινηματογράφου προτείνει

Δύο ακόμα μαθητές-μέλη του Κύκλου Κινηματογράφου, ο Αλέξανδρος Τσαγκαράκης (Α' Λυκείου) και η Μαριλιάνα Παναγιωτάκη (Γ' Γυμνασίου) μοιράζονται μαζί μας τις κινηματογραφικές τους προτάσεις.


1. Όνομα: Yes Man
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής: 2008
Σκηνοθεσία: Peyton Reed
Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper
Υπόθεση: Ο Καρλ Άλεν συνεχώς λέει "όχι" σε κάθε πρόταση που του κάνουν. Μία μέρα παρακολουθεί ένα πρόγραμμα που βοηθάει ανθρώπους να δοκιμάσουν κάτι καινούριο, το οποίο στην περίπτωση του Καρλ, είναι να λέει "ναι". Όμως, ο Καρλ το αντιλαμβάνεται λανθασμένα και αποφασίζει να λέει "ναι" στα πάντα! Η τύχη του αλλάζει προς το καλύτερο αλλά όχι για πολύ καθώς, όπως ανέφερα πιο πριν, νόμιζε ότι έπρεπε να λέει "ναι" σε όλα. Όμως, τη ζωή του κάποιος πρέπει να τη βλέπει και από τις δύο όψεις, να δοκιμάζει καινούρια πράγματα και, πάνω απ'όλα, να έχει πίστη στον εαυτό του.
Αλέξανδρος Τσαγκαράκης


2. Όνομα: Το Κύμα (Die Welle)
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής: 2008
Σκηνοθεσία: Dennis Gansel
Πρωταγωνιστούν: Jurgen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt
Υπόθεση: Ο καθηγητής Ράινερ Βένγκερ, θέλοντας να εξηγήσει στους μαθητές του πώς λειτουργούν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, εφαρμόζει ένα πείραμα: αποφασίζει να επιβάλλει αυστηρή πειθαρχία στην τάξη του περιορίζοντας τις ατομικές ελευθερίες και κάνοντας τους μαθητές να λειτουργούν ως μία μονάδα. Δημιουργεί έτσι ένα κίνημα που το ονομάζει "Το Κύμα". Οι μαθητές ενθουσιάζονται και το "Κύμα" διαδίδεται σε ολόκληρο το σχολείο. Τα μέλη του, σιγά σιγά, χάνουν τον έλεγχο και αρχίζουν να παρακολουθούν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου ή να τους ασκούν βία.
Μαριλιάνα Παναγιωτάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου