30/11/12

Ο Κύκλος Κινηματογράφου προτείνει

Αυτή την εβδομάδα η Ιωάννα Παπιδάκη (Α' Γυμνασίου) και ο Μιχάλης Σκιαδαρέσης (Α' Λυκείου) κάνουν τις κινηματογραφικές τους προτάσεις για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει μία από αυτές.


1.  Όνομα: Το Άλογο του Πολέμου (War Horse)
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής2011
ΣκηνοθεσίαSteven Spielberg
ΠρωταγωνιστούνJeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis
Υπόθεση: Ένα άλογο έρχεται στον κόσμο και ένα παιδί το διεκδικεί. Το άλογο πωλείται, κι έτσι το παιδί το αγοράζει. Οι γονείς του χρωστάνε πολλά λεφτά και αυτός πρέπει να το εκπαιδεύσει, ώστε να βοηθά στην καλλιέργεια της γης. Όταν το άλογο και το αγόρι γίνονται αχώριστοι φίλοι, ξεσπάει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι γονείς του παιδιού πουλάνε το άλογο σε έναν αξιωματικό του αγγλικού στρατού. Αυτός σκοτώνεται στη μάχη. Το άλογο τρέχοντας φτάνει σε μία φάρμα. Εκεί, ένα κορίτσι το φροντίζει μαθαίνοντας να κάνει ακόμα και ιππασία πάνω σε αυτό. Όταν Γερμανοί στρατιώτες φτάνουν στη φάρμα για να πάρουν προμήθειες για τη μάχη, παίρνουν και το άλογο μαζί. Το βάζουν με πολλά άλλα άλογα να σέρνει γερμανικά κανόνια. Εν τω μεταξύ, το αγόρι, έχοντας φτάσει σε ηλικία όπου μπορεί να πολεμήσει, πηγαίνει στον πόλεμο. Εκεί τυφλώνεται. Το άλογό του, επίσης, τραυματίζεται βαριά. Στο τέλος γίνονται και οι δύο καλά και ξαναβρίσκονται.
Ιωάννα Παπιδάκη


2.  Όνομα: Johnny English: Η Επιστροφή (Johhny English Reborn)
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής2011
ΣκηνοθεσίαOliver Parker
ΠρωταγωνιστούνRowan Atkinson, Rosamund Pike, Dominic West
Υπόθεση: Μία οργάνωση αναζητά τρία κλειδιά τα οποία δεν πρέπει να πέσουν σε λάθος χέρια. Αυτό θα το αποτρέψει ο κατάσκοπος της MI6, Johhny English, που πρέπει να ταξιδέψει για να βρει τα τρία άτομα που τα έχουν. Ένας από αυτούς βρίσκεται πολύ κοντά στον English και είναι θέμα χρόνου μέχρι  ο ήρωάς μας να το μάθει. Όλα γίνονται για τον έλεγχο ενός μυστικού όπλου, το οποίο προσπαθούν να κατακτήσουν το συντομότερο δυνατόν οι αντίπαλοι της MI6. Όλα εξαρτώνται από τον Johhny English. Πρόκειται για μία κωμωδία με έντονη δράση.
Μιχάλης Σκιαδαρέσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου