9/7/12

Γυμνάσιο - Πολιτιστικό Διήμερο - Μάιος 2012

Άλλη μία σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Τα μαθήματα του γυμνασίου ετοιμάζονται να δώσουν τη θέση τους στις εξετάσεις. Και η άνοιξη να μας αποχαιρετίσει ώστε να υποδεχτούμε το καλοκαίρι. Όμως για τους μαθητές του Γυμνασίου τίποτα δεν έχει τελειώσει, αν δεν πραγματοποιηθεί το πολιτιστικό διήμερο. Και ήταν ένα διήμερο που είχε, αν μη τι άλλο, ποικιλία εκδηλώσεων. Μπορείτε να πάρετε μία γεύση στα βίντεο που ακολουθούν με χρονολογική σειρά.

ΗΜΕΡΑ 1η

1. "ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ" του Οδυσσέα Ελύτη από την ποιητική συλλογή "Τα Ρω Του Έρωτα". Απαγγέλλει η μαθήτρια της Α' Γυμνασίου Σάχαρ Ιτάχ


2. "Ούτε Στα Πιο Τρελά Μου Όνειρα". Ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε με συμμετοχή μαθητών του Κύκλου Κινηματογράφου. Υπεύθυνος καθηγητής: Κυπριωτάκης Μιχάλης.



3. Απόσπασμα από τη Μουσική Παράσταση του Κύκλου Μουσικής. Υπεύθυνος καθηγητής: Λεωνίδας Πεπονάκης.


4. "British and American Food". Μαθητές και μαθήτριες της β' και Γ' Γυμνασίου, με συντονίστρια και εμπνεύστρια της ιδέας την καθηγήτρια αγγλικών Ελένη Αλεξοπούλου, παρουσίασαν μία εκδήλωση που άνοιξε  την όρεξη σε όλους τους παρευρισκόμενους. Το γιατί θα το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.


ΗΜΕΡΑ 2η

1. Απονομή βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς ορθογραφίας (ενδοσχολικός) και μαθηματικών "Καγκουρό".



2. Η Τσεχία μέσα από φωτογραφίες. Το φωτογραφικό υλικό και την παρουσίαση επιμελήθηκε η μαθήτρια της Β' Γυμνασίου Βάλερι Κουλάσοβα. Στη συνέχεια, η μαθήτρια τραγούδησε δύο παραδοσιακά τσέχικα τραγούδια.



3. Η πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, Κατερίνα Γεωργαντά, ετοίμασε και παρουσίασε ένα χρονικό με τα κυριότερα γεγονότα που συνέβησαν στη σχολική ζωή του γυμνασίου τη χρονιά που μόλις τελείωσε. Την παρουσίαση μπορείτε να τη δείτε εδώ (πιέζοντας το βελάκι στα δεξιά):



4. "Forever Young"Μία παρουσίαση, με φωτογραφίες, της σχολικής ζωής της φετινής Γ' Γυμνασίου. Την επιμελήθηκαν η Λένα Μιχαλάκη-Ελένη Μπιγικάκη. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμά της.



5. Η ομάδα χορού "Λένη 3", αποτελούμενη από τις μαθήτριες Ελένη Μπιγικάκη, Ελένη Στεφανίδη, Ελένη Ζιαμπάρα, Ζήνα Στεφανίδη και Κατερίνα Γεωργαντά, χορογράφησε και παρουσίασε τη δημιουργία της.


6. "Λίγο Απ' Όλα"Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κύκλου Χορού, υπό τις οδηγίες της υπεύθυνης καθηγήτριας Μαρίας Γεωργουλάκη, ετοίμασαν μία μικρή χορευτική παράσταση για τη δεύτερη μέρα του πολιτιστικού.


7. Οι μαθητές του τμήματος Γ1, στο πλαίσιο του πολιτιστικού διημέρου, ετοίμασαν και παρουσίασαν μία διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά "Οι Τρελοί Της Εποχής".Υπεύθυνοι Καθηγητές: Δέσποινα Ασκιανάκη, Αντώνης Νεονάκης. 


8. Η λήξη των εκδηλώσεων με πολύ χορό από τους μαθητές. Στη μουσική επένδυση οι Κλεάνθης και Κωστής Ατσαλάκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου