13/9/11

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς

Τελείωσαν τα ψέματα! Πάει το καλοκαίρι! Τα κεφάλια μέσα! Φράσεις που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο και, δε γίνεται, θα ήχησαν και στα κεφάλια κάποιων φέτος.

Είχε χρόνια να γίνει ο αγιασμός 12 αντί 11 Σεπτεμβρίου. Μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο. Έγινε. Έστω και μία μέρα αργότερα από ό,τι συνήθως. Σε όλα τα σχολεία της επικράτειας. Και στο δικό μας. Με νέες αφίξεις σε όλες της βαθμίδες. Με πρωταγωνιστές νέους, παλιούς και "βετεράνους". Ήταν όλοι εκεί. Και, παρ'όλες τις δυσκολίες, οι περισσότεροι χαμογελούσαν. Από αμηχανία; Από χαρά; Από προσμονή; Ποιός ξέρει; Μία καινούρια σχολική χρονιά πάντα κρύβει εκπλήξεις. Και αποτελεί διαρκώς μία αποκάλυψη (μικρή ή μεγάλη) για τον καθένα μας. Αρκεί να την αντιμετωπίσουμε σαν τέτοια και όχι σαν "μία ακόμα χρονιά που πρέπει να περάσει".

Το καλοκαίρι μπορεί επισήμως να έληξε, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι, όσο μπορούμε, να το διατηρήσουμε άσβεστο μέσα μας τις κρύες και απαιτητικές ημέρες που έρχονται. Γιατί η ζωή ΑΠΑΙΤΕΙ αισιοδοξία και καλή διάθεση για να τα βγάλεις πέρα. Σαν αυτές που, συνήθως, έχουμε τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου