16/4/11

ΘΕΑΤΡΟ...ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΟ!

Την Παρασκευή, τελευταία μέρα πριν κλείσει το σχολείο για πασχαλινές διακοπές,το ΣΤ3 (δασκάλα η κα Ντέπυ Ξενικάκη) είχε την τιμητική του.

Ο λόγος: ως άλλοι επαγγελματίες πρωταγωνιστές θεάτρου, οι μαθητές του τμήματος παρουσίασαν ούτε μία όυτε δύο αλλά 3 (!) θεατρικές παραστάσεις με θέμα τις τελευταίες ώρες του Ιησού από το Μυστικό Δείπνο μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάστασή Του. Η ιδέα της παράστασης ανήκε στον καθηγητή Θρησκευτικών της ΣΤ Δημοτικού, κο Αντώνη Νεονάκη.

Οι μαθητές του ΣΤ3, δουλεύοντας ομαδικά υπό την καθοδήγηση του κου Νεονάκη και της κας Ξενικάκη, παρουσίασαν επί σκηνής με απόλυτη επιτυχία ένα θεατρικό δρώμενο απολύτως εναρμονισμένο με το κλίμα κατάνυξης της Μεγάλης Εβδομάδας που έρχεται. Έχοντας κατά νου το λεπτό και σημαντικό, για κάθε Ορθόδοξο, θέμα της Σταύρωσης και Ανάστασης του Χριστού, τα παιδιά υποδύθηκαν τους ρόλους τους με απόλυτη πειστικότητα και αίσθηση του μέτρου που πρέπει να διακρίνει τέτοιες ερμηνείες. Η παράσταση, σε συνδυασμό με τις άψογες μουσικές επιλογές που την έντυσαν μουσικά, δημιούργησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό που την παρακολούθησαν. Και επειδή οτιδήποτε αξιόλογο πρέπει να έχει και τη δημόσια προβολή που του αρμόζει, η παράσταση, εκτός από τις δύο φορές που παίχτηκε το πρωί (μία για το Γυμνάσιο και μία για το Δημοτικό), παρουσιάστηκε και στους γονείς των μαθητών του ΣΤ3 το ίδιο βράδυ στις 9.

Βέβαια, ανάμεσα στις δύο πρωινές παραστάσεις και τη βραδυνή οι πρωταγωνιστές μας έπρεπε να κρατηθούν σε φόρμα. Γι'αυτό, έδειξαν απροσδόκητο ενθουσιασμό και αναπάντεχη ανυπομονησία (!) προκειμένου να παρουσιάσουν μέσα στην τάξη, μπροστά στους υπόλοιπους συμμαθητές του τμήματός τους τα μικρά δρώμενα που παρουσιάζουν, χωρισμένοι σε ομάδες, από το βιβλίο τους Smash 2 στο μάθημα των Αγγλικών. Προφανώς, οι δύο πρωινές θεατρικές παραστάσεις τους απέδειξαν περίτρανα αυτό που, όλοι οι δάσκαλοί τους, τους λέμε τόσο καιρό: ότι περισσότερα έχουν να κερδίσουν παρά να χάσουν από τη συμμετοχή τους σε μία θεατρική παράσταση, είτε μικρή είτε μεγάλη.

Τα βίντεο που ακολουθούν, αν και ο ήχος τους δεν είναι καθόλου καλός, αποδεικνύουν το ζήλο και τις ικανότητες των μαθητών. Και μην ξεχνάμε ότι τέτοιες αρετές αναδεικνύονται καλύτερα όταν κυριαρχεί ομαδικό πνεύμα.

1) 14/01/2011
2) 14/04/2011
3) 15/04/2011

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου